A to Z,  Reviews / Interviews

Bambus ja tak – Plastik nej tak

Efterhånden som jeg har fundet bæredygtige alternativer til produkter, er min liste over produkter jeg vil udskifte blevet lang.

Jeg har lavet udskiftning nr 2, jeg har købt mig Bambus tandbørster og vatpinde.

Det der er så godt ved at bruge bambus produkter i stedet for plastik er at det kan naturligt nedbrydes igen. Ting som plastik tandbørster bliver ikke genbrugt og smeltet om. De ender direkte på en losseplads eller bliver brændt af.

Ved at bruge bambus kan vi nedbryde det naturligt f.eks i komposten. Bambus gror hurtigere end f.eks træ så vi fælder ikke et helt træ der skal bruge mange år på at gro op igen.

 

 

 

 

 

 

 

Jeg har fundet disse to produkter på Helsebixen.dk.
Desværre kom vatpindene i en lille plastik pose men tandbørsterne er pakket i papir og pap.
Det er mange steder man kan købe bambus tandbørster både på danske og engelske sider.
Jeg syntes helt bestemt det er værd at bytte min plastik tandbørste ud med en af bambus. Så ved jeg at jeg har sørget for en lille smule mindre plastikspild.

– Camilla out

 

Husk at være åben og imødekommende over for andre holdninger end din egen. Lyt og hør hvad baggrunden er for andres holdninger. Det kan være svært at forstå hvordan andre kan have en mening så anderledes end din egen. Det kan være lettere at sætte sig ind i hvis, man kender personens baggrund. Der kan være en meget simpel grund, en oplevelse, et tab, eller andet der har gjort indtryk på ens liv, og derved har skabt anderledes holdninger end flertallet.

Accepter og respekter andre meninger og holdninger, også selvom de er det modsatte af din egen. Du skal ikke være enig, men du skal respektere at alle ikke tænker ens. Vi er alle unikke og vores indre fungere forskelligt da vi alle har haft forskellige liv, oplevelser og problemer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.