A to Z

Miljøvenlig step by step. (Mad og drikke).

Du er smart, går ned af gaden i smart tøj, med en kop i hånden. Koppen er prikken over i’et. Den viser hvem du er, du har Starbucks koppen med dit navn på, som du ligger et billede af på instagram lige om lidt.

*krash filmen glipper og alt bliver sort*. Du vil hellere være smart end at hjælpe miljøet.? Hvor hvor smart er der egenligt? Svaret er; det er det slet ikke.

Start med at gøre små enkelte ting for miljøet, brug din egen kaffekop/ termokrus, og din egen drikkeflaske. Problemet med med at leve miljøvenligt er, at det lyder uoverskueligt.
Hvis man skal ændre på alle de ting der der bliver sagt på en gang, er det som at vende det hele på hovedet.

Men nu tager vi det lige step by step.

Hvis du er en af dem der har brug for at svinge forbi og få en kop morgen kaffe, så brug din egen kop. Hvis den skal se ud på en bestemt måde så få fat i sådan en. Sålænge det ikke er en engangskop.

Har du i løbet af dagen brug for vand, så tag din egen seje, søde eller sjove vandflaske med.
Der findes så mange forskellige at du kan få en der passer til hvert humør.

Middagspausen er lige om hjørnet, din mave knurre, derfor har du din gode gamle madkasse med.
Heri finder du din ynglings hjemmelavede ret, rester fra aftenen før, sandwich eller bare de trofaste rugbrødder.
Madkassen giver mulighed større variation end at købe togo food, med en masse unødvendigt emballage. Den giver mulighed for flere spændene ting, end det du kan pakke ind i madpapir og sølvpapir, hvilket også bare bliver smidt ud bagefter.

Hvis du virkelig gerne vil hjælpe miljøet, men syntes det lyder virkelig besværligt at ændre alt på en gang. Så start med drikkedunken og madkassen. Sig nej til engangs service, kaffe kopper og sugerør.

Sig nej tak til engangs produkter, og ja tak til en sundere planet.

– Camilla out

 

Husk at være åben og imødekommende over for andre holdninger end din egen. Lyt og hør hvad baggrunden er for andres holdninger. Det kan være svært at forstå hvordan andre kan have en mening så anderledes end din egen. Det kan være lettere at sætte sig ind i hvis, man kender personens baggrund. Der kan være en meget simpel grund, en oplevelse, et tab, eller andet der har gjort indtryk på ens liv, og derved har skabt anderledes holdninger end flertallet.

Accepter og respekter andre meninger og holdninger, også selvom de er det modsatte af din egen. Du skal ikke være enig, men du skal respektere at alle ikke tænker ens. Vi er alle unikke og vores indre fungere forskelligt da vi alle har haft forskellige liv, oplevelser og problemer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.