Er problemet virkelig de unge?

Er problemet med uhøflighed og dårlige manerer virkelig hos de unge?

Det her er et blogindlæg jeg skrev for omkring et år siden men ikke har valgt at dele før nu. 

Samfundet snakker om hvor uhøflige unge er i dag, og at de ikke har manerer. Men utroligt nok når man befinder sig ude i samfundet og observere hvad der foregår er det ikke helt det jeg oplever.

Ældre mennesker skubber sig frem som om de har ret til at gøre hvad de vil. De er uhøflige, snyder foran og acceptere overhovedet ikke det vi kender som køkultur. De opføre sig som om at de har førsteret fordi de har levet længst. Så derfor har de automatisk ret til at gå ind foran andre i køen til bussen, eĺler i køen i supermarkedet.
De vrisser og snærre af folk der ikke flytter sig for dem så de kan springe forand i køen, eller komme forbi lige der hvor de ville.

Det er virkelig frustrærende at høre hvordan unge er så uopdragne, når efter hvad jeg ser er de ældre lige så uopdragne. Jeg er klar over at i nogle tilfælde har de ældre midstet fornæmelsen af rigtigt og forkert, og blevet glæmsomme osv.

Men nogle tilfælde sker det at de sætter dig ned og brokke sig til hinanden i grupper om hvordan unge er så uhøflige og ikke flytter sig for dem. Hvor jeg ikke kan tænke andet end ´hvorfor har i førsteret´ vi andre har også stået og ventet på samme bus, i måske enda længere tid end dem. Alligevel møver de sig ind forand.

Som om det er nødvendigt, der er alledere pladser i bussen resaveret til de ældre hvor folk flytter sig fra så de kan komme til at sidde der. Men hvis der f.eks er så mange mennesker i bussen at man ikke kan komme til at flytte sig fra sæderne, så skal man også nok høre for det. Det er utroligt som de kan ‘bagtale’ og snakke grimt om folk, selvom man saktes kan høre dem.
Det er ingen overraskelse at nogle unge tager denne opførsel til sig, når de ældre i samfundet viser dem at der er okay.

Og ja jeg er godt klar over at nogle ældre mennesker ikke kan holde til at stå op i kø længe, og self skal de have lov til at komme ind og sidde ned. Men dem der har de problemer er ikke dem der møver og skubber. Det er dem der er friske bevæger sig hurtigt og maser med stor kraft, der er problemet.
De ældre der faktisk har problemer med ben eller andet, går lige så stille og vil ikke risikere at komme til skade ved, at stå i vejen for andre, eller komme i klemme.

Så nej det er ikke en generaliserieng, at alle ældre er sådan. Det er en observation om, at ældre også gør det, og i så stor grad at jeg har oplevet det oftere med ældre end med unge mennesker.

De høfligste mennesker jeg har mødt i disse situationer er unge mennesker og middelaldrene mennesker. Det kan self også være tilfældigt.

– Camilla out.

Husk at være åben og imødekommende over for andre holdninger end din egen. Lyt og hør hvad baggrunden er for andres holdninger. Det kan være svært at forstå hvordan andre kan have en mening så anderledes end din egen. Det kan være lettere at sætte sig ind i hvis, man ved hvad personens baggrund er. Der kan være en meget simpel grund, en oplevelse, et tab, eller andet der har gjort indtryk på ens liv, og derved har skabt anderledes holdninger end flertallet.

Accepter og respekter andre meninger og holdninger, også selvom de er det modsatte af din egen. Du skal ikke være enig, men du skal respektere at alle ikke tænker ens. Vi er alle unikke og vores indre fungere forskelligt da vi alle har haft forskellige liv, oplevelser og problemer.

Nøgleord: , , , , , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.