Er vi gået over stregen?

Hvis ikke det skader et barns trivsel at vokse op i et helt andet system end i det dagligdags, danske samfund, så ved jeg ikke, hvad der er mistrivsel, siger Inger Støjberg.

Vi har en del forskellige grupper mennesker i Danmark, også fra forskellige lande der har valge at integrere sig i det danske samfund.

Vi har forskellige regler/ love omkring dette og det er der selfølgelig brug for for at hold styr på tingene.

Men indimellem sker der noget der understreger nogle regler og love som ikke er okay, og er over grensen for hvad samfundet skal have lov til at bestemme.

Lige nu er jeg blevet opmærksom på sagen fra Aalborg, om en niqab klædt mor der aflevere og henter sit barn i skolen som enhver anden mor.

Jeg er klar over at der er en lov der siger at man ikke må være klædt i niqab i Danmark.

Er det ikke at bestemme lidt for meget?

Jeg er helt enig i at hvis det er nødvendigt at identificere personen på forskellige tidspunkter, må man vise sit hoved /ansigt så man kan blive identificeret. Men derudover kan jeg ikke se problemet i at hun går klædt sådan.

Jeg ville være ked af hvis vores samfund endte i forskellig regler om udsende og beklædning. Vi har allerede forskellige normer som man bliver set skævt på hvis ikke man overholder. Forhåbenlig bliver det ikke værre.

Jeg kan godt forstå at nogle kan blive forskrækket eller skræmt over at de ikke ved hvem de står ved siden af når en kvinde bære niqab. Men i virkeligheden ved du jo heller ikke hvem den fremmede kvinde er du sidder ved siden af i bussen. Bare fordi hun er klædt i bukser og trøje er hun ikke mere venlig, respektfuld eller sikker at være i nærheden af.

Det handler om at samfundet vil integrere alle så vi alle ligner hinanden. Hvilket ikke burde være nødvendigt. Så længe dem der vælger at flytte til Danmark ikke laver kriminalitet og tilføjer noget positivt til samfundet. Er der ingen grund til af bestemme hvordan man skal gå klædt. Eller for den sags skyld bestemme hvilken tro man skal have.

Vi er så heldige at vi i Danmark kan få så mange indtryk af forskellige kulture uden at rejse uden for vores eget land. Det giver en masse at tænke over og er lærerigt. Hvis børn i Danmark vokser op og lære at acceptere forskellige kultuer og forskellige mennesker omkring sig, er det nemmere at lære børn at alle er forskellige og alle er lige meget værd.

I denne artikel om denne sag faldte jeg over en holdning der fik mig til at se lysserøde elefanter.

Hvis ikke det skader et barns trivsel at vokse op i et helt andet system end i det dagligdags, danske samfund, så ved jeg ikke, hvad der er mistrivsel, siger Inger Støjberg.

Hvis verden hang sådan sammen som inger Støjberg udtrykker her. Så har vi et meget meget stort globalt problem på vores klode.

Alle andre børn i hele verden mistrives fordi de ikke vokser op i det danske samfunds system. Jeg er sikker på at der er mange der ikke er enige i den opfattelse fra inger Støjberg.
Vores system er ikke det eneste der fungere, det er ikke det bedste, og det er ikke det rigtigste.

Er der nogle der kan forstå mine lyserøde elefanter?

-Camilla out

Husk at være åben og imødekommende over for andre holdninger end din egen. Lyt og hør hvad baggrunden er for andres holdninger. Det kan være svært at forstå hvordan andre kan have en mening så anderledes end din egen. Det kan være lettere at sætte sig ind i hvis, man ved hvad personens baggrund er. Der kan være en meget simpel grund, en oplevelse, et tab, eller andet der har gjort indtryk på ens liv, og derved har skabt anderledes holdninger end flertallet.

Accepter og respekter andre meninger og holdninger, også selvom de er det modsatte af din egen. Du skal ikke være enig, men du skal respektere at alle ikke tænker ens. Vi er alle unikke og vores indre fungere forskelligt da vi alle har haft forskellige liv, oplevelser og problemer.

Nøgleord: , , , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.