A to Z

Indkøb uden plastik

Jeg har udfordret mig selv, jeg må ikke købe mad i plastik emballage.

Ud fra det kan jeg konkludere, alt er pakket ind i plastik.
Så jeg vil gå igennem min Rema 1000 app, og finde ud af hvad jeg kan og ikke kan købe.

Jeg kan ikke købe:                        Istedet kan jeg købe:
Brød i pose, toast osv ……….Formbrød fra bagerskabet. (rundstykker mums)
Agurk………………………………Pepper.
Brokoli…………………………….Blomkål, Jordskokker, Pastinak, Rodpercille.
Kartofler………………………….Bage kartofler
Vindruer………………………….Melon, Mango, Æble, Pære, Banan, Blommer, Kivi, Appelsin, Grepe.
Iceberg salat…………………….Radiser, Squash, Aubergine, Avokado.
Pålæg generelt………………….Jeg kan selfølgelig lave mig en banan mad.
Smør……………………………….Cocus olie
Færdigretter…………………….Food prep, jeg må lave mine egne.
Frost mad………………………..Friske grønsager i stedet.
Remolade
Majonæse………………………..Bread spread? måske, ved ikke hvordan det smager.
Corney Big mysli bar…………Frugt
Dressinger……………………….Må laves fra bunden.

Jeg ved ikke hvordan jeg skal have det med drikkevare som juice i karton. Det er pap/ papir på ydersiden men har lag af plastik for at holde på væsken. Derfor er den ikke genanvendelig. Dog kan man fryse man i den en enkelt gang.

Jeg har læst på naturlig’ s hjemmeside at det er mindre co2 belastende at fragte lettere ting såsom kartoner, end de at fragte tungere ting som glas.
Men glas er mere genanvendelig end kartonger, så vidt jeg forstår.

Hvis jeg finder et alternativ til nogle af produkterne, der f.eks er i glas eller dåse kan jeg selvfølgelig købe det. Jeg er gået ud fra hvad jeg normalt handler, og nu skal jeg til at ændre vaner og finde nye produkter.

Jeg har set et par special købmænd og grønthandlere jeg skal have besøgt, for at se om de har flere plastik frie produkter.

Et godt sted at handle ville være Løs market men det ligger desværre ikke i nærheden af mig.

– Camilla Out

 

Husk at være åben og imødekommende over for andre holdninger end din egen. Lyt og hør hvad baggrunden er for andres holdninger. Det kan være svært at forstå hvordan andre kan have en mening så anderledes end din egen. Det kan være lettere at sætte sig ind i hvis, man kender personens baggrund. Der kan være en meget simpel grund, en oplevelse, et tab, eller andet der har gjort indtryk på ens liv, og derved har skabt anderledes holdninger end flertallet.

Accepter og respekter andre meninger og holdninger, også selvom de er det modsatte af din egen. Du skal ikke være enig, men du skal respektere at alle ikke tænker ens. Vi er alle unikke og vores indre fungere forskelligt da vi alle har haft forskellige liv, oplevelser og problemer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.