Januar udfordringen – Kik på dit affald

Min udfordring til alle der ville være med, var at beholde alt affald i Januar måned. For at se hvor meget affald vi faktisk danner og få et overblik over hvor vi selv kan skære ned.

Det har jeg gjort og gæt engang hvad der trender på Instagram lige nu #futuristicfebruary.
Hvilket går ud på det jeg lige har gjort i Januar, ups for tidlig på den.

Efter at have være opmærksom på hvad der danner mest skrald, har jeg skiftet nogle ting ud med andre.
Jeg er blevet opmærksom på at vi ved at handle ved den lokale købmand, ikke kan undgå at købe produkter indpakket i plastik.

Hvilket faktisk gjorde mig ret frustreret. Vi skal ud i special butikker for at finde plastikfrie alternativer. Min observation har vist mig at, hvis jeg vil handle 100% plastik fri uden at skifte købmand, kan jeg leve af; frugt, peberfrugt, diverse tomatsovse, bagekartofler, og konserveret mad i glas, eller dåser. Det er ikke meget. Jeg kan ikke engang købe en agurk. 

Ellers skal jeg gå over til at blive selvforsynede, det er selfølgelig også en mulighed. Men meget drastisk når man bor i lejlighed.

Min pointe er at, vi har brug for plastikfrie produkter så man har valget om man vil købe indpakningen med hjem eller ej.
Vi kan indføre flere butikker som Løs market, som i andre lande er kendt som bulk stores.
Hvor man kan købe diverse ting efter vægt, og man bruger sine egne genanvendelige beholdere til at have det i.

– Camilla out

Husk at være åben og imødekommende over for andre holdninger end din egen. Lyt og hør hvad baggrunden er for andres holdninger. Det kan være svært at forstå hvordan andre kan have en mening så anderledes end din egen. Det kan være lettere at sætte sig ind i hvis, man kender personens baggrund. Der kan være en meget simpel grund, en oplevelse, et tab, eller andet der har gjort indtryk på ens liv, og derved har skabt anderledes holdninger end flertallet.

Accepter og respekter andre meninger og holdninger, også selvom de er det modsatte af din egen. Du skal ikke være enig, men du skal respektere at alle ikke tænker ens. Vi er alle unikke og vores indre fungere forskelligt da vi alle har haft forskellige liv, oplevelser og problemer.

Nøgleord: , , , , , , , .Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.