Experiences,  Reviews / Interviews

New York – Review

Hjemrejse og Review

Se video her: https://www.instagram.com/p/Bp-HmmUlmxn/

Hjemrejsen

Vi skulle være ude af hotelværelset kl. 11, så vi tjekkede ud ca. 10.45. Vi gik til subway’en, som vi kunne tage ud til det tog, der ville køre os til JFK lufthavnsgaten. På vejen fik vi en lille opvisning af et par fyre, der dansede i håbet om at tjene nogle penge.

Vi spiste først morgenmad da vi kom ind i lufthavnen. Vi købte en sandwich, hvilket vi hurtigt fortrød, da den var helt vildt tør. Øv. Jeg købte også en appelsinjuice, jeg var begyndt at blive forkølet.
Bænkene/stolene ved gaten var utrolig dårlige at sidde på. Det er dårligt lavet synes jeg, eftersom man kan være strandet der i lang tid. Vi skulle trods alt vente nogle timer inden vi skulle flyve.

New York – Amsterdam Delta airlines

Vi kunne hurtigt se, at vi havde mindre benplads end vi havde i KLM flyet. Sæderne var ikke specielt gode at sidde i, da de var meget ret op og ned. På vores sæde lå en pude og et tæppe. Da vi kom i luften fik vi uddelt sovemaske, ørepropper og høretelefoner. Vi fik en snack; kage eller saltkringler, og noget at drikke. Flyet var meget koldt, så tæppet kom i brug af de fleste, inden vi overhovedet var lettet.
Til aftensmad valgte vi igen pastaretten, dertil var der igen en salat, brød og kiks med ost og vindruer, og brownie til dessert. Brødet var stenhårdt, så det spiste vi ikke. Salaten var meget enkel; iceberg, agurk cherrytomater. Vi havde en skærm til at se film på, den ved mig var lidt i stykker, men virkede, de var meget mindre end i KLM flyet.
Morgenmaden bestod af en honning yoghurt (smagte rigtig godt), et bæger med juice, muffin, noget ost og en pastil. Vi vidste ikke lige, hvad osten var til, da der ingen kiks var med, og vi ville ikke spise det til vores muffin.
Vi fik ikke ligefrem sovet, da der ikke var en behagelig måde at sidde på, hvor man kunne slappe af. Man kunne stort set ikke mærke forskel på, om sædet var vippet tilbage eller ej.

Amsterdam – Aalborg KLM airlines

Tilbage i KLM flyet med bedre plads til benene. Vi fik en snack-sandwich, som vi også fik den anden vej og et bæger med vand, som jeg fik sprøjtet ud på mig selv 😀
Turen gik hurtigt; vi var knap nok oppe i luften før vi skulle lande.

 

Review

Fly

Jeg vil foretrække at flyve med KLM Airlines i forhold til Delta Airlines. Det Delta fly vi var med virkede ældre, og lettere i stykker, folk med lange ben kunne ikke sidde behageligt, og kunne ikke slå klapbordet ned på grund af deres ben. Klapbordet var meget løst og svært at slå op igen.
Disse problemer havde vi ikke med KLM. KLM havde en meget større underholdningsskærm, og behagelige sæder. Maden var helt okay på begge fly, medmindre man er meget kræsen. 😀
KLM 7/10 – Delta 5/10


Hotel – The Watson Hotel

God beliggenhed på Manhattan, ligger tæt på et hospital, derfor en del udrykning i gaderne. Flink, hjælpsom personale både ved ankomst og afgang.  Vi havde en king size seng, utrolig god at sove i. Stort rummeligt værelse, badekar som godt nok ikke var så langt, men det var tæt. Vandtrykket skal man tænke over, da man ikke altid kan være sikker på at kunne skylle ud i toilettet. Der er meget larm udefra, men jeg tror ikke, at det er grundet bygningen, men bare fordi der er meget larm på gaderne. Hotellet har hvad der er brug for; bar, restaurant (vi spiste der ikke), pool til om sommeren og lille giftshop.
The Watson Hotel 8/10.

 

Oplevelser

Times Square.

Skal opleves både i dagslys og mørke, der er altid mange mennesker, og det er et helt specielt sted, der virkelig viser forskellen på markedsføring/reklame i USA i forhold til os.

Brooklyn Bridge.

Et godt sted at få taget billeder af skylinen af byen. Hvis man interesserer sig for historie er det også et godt sted, da det er en ældre bro. Den var verdens længste hængebro, da den stod færdig i 1881.

Subway’en.

Hvis man som jeg er fra en mindre by og ikke har været vant til metro, er det også en oplevelse bare at køre lidt rundt i subway’en. Jeg syntes selv, at det var sjovt med denne lille verden under byen.

Top of the rock.

Udkiks bygning, her kan man virkelig få en fornemmelse af hvor stor byen er og hvor mange mennesker der befinder sig der. Men kan se hele Central Park og alle de store bygninger, der er ved at blive bygget. Der er bygninger så langt øjet rækker.


Central Park.

Skal besøges. Dejligt grønt område skaber plads og luft fra alle bygningerne. Det er en stor park, og der en mange hyggekroge. Skøn naturlig udformning med stier, bakker og klippestykker, der popper op af jorden. Helt sikkert et godt sted af få et afbræk fra den travle hverdag.


Museum Of Natural History.

Hvis du har set en af filmene Nat På Museet, vil du genkende museet, det er nemlig her den tager plads. Man kan komme til at se “Dum Dum”, T-rex og alt det andet selvfølgelig. Man kan lære en masse, og er man interesseret i det, er det et must at besøge museet. Hvis man som jeg ikke interesserer sig så meget for fortiden, kan det nok godt springes over.
Jeg havde problemer med at kikke ind i nogle at udstillingerne da de gjorde mig søsyge, på grund af den måde glasset og baggrundsbilledet spillede sammen. Virkelig ærgerligt. Andre udstillinger, der ikke var forsøgt lavet til 3D, var ikke et problem.

Andre der har oplevet dette?

Dollar store Target og lokale supermarkeder.

Jeg vil helt sikkert foreslå at gå i nogle af de lokale supermarkeder og butikker, som man kun kan finde her. Såsom Target og Walmart, hvis man har muligheden. Man kan hurtigt se en forskel i hvilke produkter, der bliver brugt her, som vi ikke bruger. Hvad der er dyrt her i forskel til hos os. I dollar stores kan man finde så mange sjove ting og helt sikkert også noget man ikke vidste man manglede.

Barnes & Noble.

Læser du eller kan du bare godt lide bøger, har du sikkert hørt om Barnes & Noble. Den vi var inde i havde 3 eller 4 etager fyldt med bøger. Det virkede lidt som et bibliotek, fordi folk også sad rundt omkring i gangene og læste. Skal besøges!

Friends apartment building.

Er du fan af serien Friends, så er det oplagt at tage turen hen og se den bygning, der blev filmet til serien. Det er jo ikke fordi at serien blev filmet inde i bygningen, men den har givet udseendet til lejlighedskomplekset som deres lejligheder skulle ligge i. Selve serien blev skudt i en hal med scenerne sat op.

Dunkin Donuts.

Skal smages, de skal bare smages! Du kan spise dem når du vil, der er Dunkin Donuts over alt. Deres latte er også god.

Westway Diner.

Utroligt hyggeligt sted, som taget ud af en amerikansk film. God service, fine priser, gratis refill på kaffe, og gode bagels. En idé til morgenmad.

Frihedsgudinden.

Da hun ikke er så stor som man forventer, vil det sikkert være en bedre oplevelse at tage en båd over til øen og se hende tæt på. At se hende på afstand er også helt fint. Ikke noget jeg vil sige er nødvendigt at se, hvis man godt ved hvordan hun ser ud.

Har i brug for hjælp?

Da vi mødtes med Natalie fortalte hun, at mentaliteten i byen var at man var lidt ligeglad med andre, så man skulle selv kunne finde rundt. Jeg havde ikke en slem oplevelse af at flok ikke var hjælpsomme, men det kan jo være, at vi bare rendte ind i de rigtige.

Vi oplevede at en mand kom hen til os, og spurgte om han skulle hjælpe os. Da vi stod og så forvirrede ud med et kort over byen og subway’en. Vi havde dog lige regnet ud hvilken vej vi skulle, så vi sagde pænt nej tak men tak. Så på den måde kan det godt være, at det er en generel opfattelse at man holder sig for sig selv, men at der er enkelte der gerne hjælper.

Byen er meget firkantet

Der sker en masse i 3 forskellige lag kan man sige; under jorden, på gaden og i højderne. Der er en del larm, men der er jo også samlet utrolig mange mennesker på ét sted. Der bliver dyttet hele tiden, og man kan altid høre en eller anden form for udrykning.
Folk har ikke så travlt som jeg havde forventet, til gengæld var der flere specielle typer end jeg regnede med at se. Altså dem der kommer gående ned af gaden og råber, eller har en høj samtale med sig selv om et eller andet som alle skal høre. Lyskryds i New York er vejledende især for fodgængere. Hvis man kan nå over så går man, selv om der er rødt.

Meget affald på gaderne.

Måden man håndtere affald på overraskede mig. Man stiller bare sække ud til vejen hvor det så bliver hentet om natten. så i løbet ad dagen hober det sig op til store bunker med skrald. Jeg havde forventet et bedre system så det ikke så så voldsomt ud.

Vi var meget heldige med vejret, det regnede kun et par dage, og det var varmere end her hjemme.
Så alt i alt en fantastisk tur!

– Camilla out.

 

Husk at være åben og imødekommende over for andre holdninger end din egen. Lyt og hør hvad baggrunden er for andres holdninger. Det kan være svært at forstå hvordan andre kan have en mening så anderledes end din egen. Det kan være lettere at sætte sig ind i hvis, man ved hvad personens baggrund er. Der kan være en meget simpel grund, en oplevelse, et tab, eller andet der har gjort indtryk på ens liv, og derved har skabt anderledes holdninger end flertallet.

Accepter og respekter andre meninger og holdninger, også selvom de er det modsatte af din egen. Du skal ikke være enig, men du skal respektere at alle ikke tænker ens. Vi er alle unikke og vores indre fungere forskelligt da vi alle har haft forskellige liv, oplevelser og problemer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.